Kognitiv terapi

Kognitiv terapi blev udviklet af A. Beck i 1960’erne og senere videreudviklet til kognitiv adfærdsterapi. I kognitiv adfærdsterapi arbejder man ud fra den teori, at ens tanker er afgørende for den måde man oplever og håndterer en given situation på. Tankerne påvirker således vores følelser, det vi kan mærke i kroppen og den måde vi handler på. Dette betyder at vores tanker om og forventninger til de situationer vi befinder os i, har en betydning for vores evne til at løse problemer i det daglige liv.

I kognitiv adfærdsterapi arbejder man først og fremmest med de problemer klienten kæmper med her og nu, men ser samtidigt tilbage på de erfaringer og fortællinger han/hun har med sig, for at forstå hvorfor vedkommende reagerer, som han/hun gør. I terapien arbejder man på at ændre de tanker og handlinger der hæmmer klientens daglige funktionsniveau. Dette gøres ved at finde nogle nye måder at forstå og håndtere forskellige situationer og problemstillinger på. Herigennem skabes nogle nye, mere hensigtsmæssige tanker om og forventninger til sig selv og sin omverden.

Klienten bliver i terapien undervist i hvordan tankerne og handlingerne kan forstås og ændres til bedre og mere nyttige tanker. Klienten får også hjemmeopgaver for mellem hver samtale, så han/hun kan øve sig i de nye strategier og måder at tænke på.

Det overordnede formål med kognitiv adfærdsterapi er at give klienten redskaber til på egen hånd at fremme og udvikle mere hensigtsmæssige tanke- og handlemønstre, og på den måde blive bedre til at løse problemer og se mulighederne frem for begrænsningerne i den givne livssituation.

Skal vi kontakte dig?​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kontakt os

​Telefonen er åben

Mandag:​

​12.00 - 13.00

Tirsdag:​

​​12.00 - 13.00

Onsdag:​

​​12.00 - 13.00

Torsdag:​

​​12.00 - 13.00

Vi tilstræber at besvare telefonen i dette tidsrum.

Du kan altid lægge en besked på vores svarer eller skrive en mail og vi vil altid kontakte dig, så hurtigt vi kan.​